fbpx

FAQ

Her kan du kjøpe Thermomix: shop.mixto.no/products/tm6 Dersom du ønsker å delta på demo hos Mixto eller motta demo fra en av Mixtos tilknyttede Thermomix-konsulenter for å bli kjent med de ulike funksjonene og alle mulighetene denne fantastiske maskinen byr på, legg inn din forespørsel her: shop.mixto.no/categories/demo På en uforpliktende demo vil du kunne dra nytte av personlige råd og veiledning, både før og etter ditt eventuelle kjøp av Thermomix®.

Thermomix® kombinerer funksjonene til mer enn 20 kjøkkenmaskiner i en maskin og kan blant annet veie, mikse, kutte, kverne, kna, blande, dampe, koke, piske, varme opp, røre og emulgere. Enten om du skal lage daglig måltider for familien, lage noe godt til deg selv eller skjemme bort gjester med flotte oppskrifter – med Thermomix®, så kan alt gjøres på et blunk. Spekteret går fra å koke egg og lage salatdressinger til pesto, dampet fisk, risotto, likør eller iskrem. Mangler du melis eller vanilje sukker? Eller glemte noen å kjøpe buljong? Det er ingen problem, for Thermomix® kan lage disse tingene også! Den kan også brukes til å knuse is, kna brød og røre kakedeig eller mikse forfriskende smoothies og shakes. Det er en god grunn til at Thermomix® har syv millioner entusiastiske brukere og er den mest populære kjøkkenmaskin av sin type i verden.

Det korte svaret er at du kan lage mat veldig fort og ekstremt enkelt. Konseptet til Thermomix® er basert på en perfekt kombinasjon av sofistikert, intelligent teknologi og tilpassede oppskrifter som er skreddersydde til Thermomix® for garantert suksess. Oppskriftene finnes i de mange Thermomix® kokebøkene, oppskriftsheftene, og på Thermomix® oppskriftsplattform Cookidoo. Alle som følger instruksene og mengdeanvisningene er garantert ønsket resultat.

Thermomix® er den ideelle løsningen for enhver livsstil. Takket være dens allsidighet og funksjoner, kan den brukes på en rekke måter. Foreldre som lager mat til seg selv og sine familier hver dag opplever den som en raskt og ukomplisert kjøkkenassistent som sparer tid og hjelper dem til å lage ferske og sunne måltider. Folk som vil lære seg å lage mat drar nytte av at den opererer uavhengig og, selvfølgelig, fra oppskrifter med garantert suksess, som forenkler matlaging. Flere brukere har vokst fra amatørkokker til smarte verter takket være Thermomix®. Lidenskapelige hobbykokker er også inspirert av de mange kulinariske herlighetene og begynner ofte å eksperimentere med Thermomix® selv for å oppdage helt nye retter. Til og med profesjonelle og gourmetkokker, som er avhengige av konsekvent perfekte resultater, stoler på Thermomix®. De bruker den når de har behov for den under deler av mattilberedningen eller for spesielle retter.

Oppfinnelsen av Thermomix® for 50 år siden var en revolusjon, fordi en kjøkkenmaskin med så mange funksjoner som ene og alene kunne ta hånd om nesten alle steg i mattilberedningen var utenkelig. Thermomix® er ansett som den originale multi-funksjonelle kjøkkenmaskinen for en god grunn. I dag går denne revolusjonerende maskinen et steg videre og blir kontinuerlig utviklet når det gjelder både dens teknologiske evner og Vorwerk sin unike og omfattende servicepakke, som inkluderer tusenvis av skreddersydde oppskrifter. Thermomix® kunder er utstyrt med personlig support og en demonstrasjon av alle funksjoner fra lokale konsulenter før kjøp. Etter de har kjøpt sin Thermomix®, fortsetter kundene å motta individuell support, får detaljert introduksjon i maskinen, har mange muligheter til å sammenligne notater med eksperter og likesinnede og kan søke informasjon, ideer og verdifulle tips både i person og på nett.

Alt tilbehør er inkludert i Thermomix® grunnleggende pakke. Dette sparer plass på kjøkkenet og reduserer behovet for flere boller, kasseroller og servise. Tilbehøret inkluderer Varomafat for damping, som gjør det mulig å enkelt beholde vitaminer i ferske ingredienser og lage sunne måltider. Det er en silekurv for tilbehør som ris, poteter eller grønnsaker og for siling av fruktjuicer. Mousse, krem eller eggehviter kan piskes med sommerfuglvispen, som enkelt kan festes til kniven. Utover dette er det ingen individuelle deler som er nødvendig for å bruke hele spekteret av funksjoner. Hele maskinen er designet med kvalitet og effektivitet i bakhodet - begeret som settes på toppen av lokket på miksebollen kan til og med brukes som et målebeger!

Thermomix® kunder kan ta i bruk et unikt, omfattende og mangfoldig utvalg av oppskrifter. Utvalget finnes i de mange Thermomix® kokebøkene, oppskriftsheftene og på den nye Thermomix® oppskriftsplattformen Cookidoo.International, som alle gjør det enkelt å ha en balansert diett. De som liker å diskutere sine erfaringer eller vil dele oppskrifter kan møte andre på lokale matlagingskurs eller kontakte medlemmer av den nettbaserte fan basen via de offisielle samfunnssidene eller Facebook.

Å bestille en demo er den beste måten å oppdage Thermomix® på, helt gratis og uten forpliktelser. På Thermomix®-demo viser en av konsulentene våre deg Thermomix®. Der kan du gjøre deg kjent med alle apparatets funksjoner for å tilberede ulike smakfulle retter. Du og dine eventuelle gjester kan deretter nyte smaksprøver fra Thermomix® mens du lærer nyttige tips og triks for bruk av apparatet. Du kan også delta på et av våre matlagingskurs. Bare ta kontakt med din personlige konsulent. Du kan også bli kjent med Thermomix® i Mixtos showroom og samarbeidende demokjøkken.

En Thermomix-konsulent tilbyr først og fremst en gratis og uforpliktende komplett demo med presentasjon av maskinen og laging av 4 retters måltid i løpet av et 2-3 timers møte hjemme hos deg. Konsulenten tilbyr dessuten gratis deltakelse på Nivå 1 kurs innen 3 måneder etter at du kjøpte maskinen. Det å ha en fast Mixto Thermomix-konsulent å henvende seg til, gir dessuten tilgang på veiledning, tips og råd om hvordan du kan bruke Thermomix og utforske maskinenes nesten ubegrensede muligheter.

Har du kjøpt Thermomix uten konsulent, men ønsker allikevel oppfølging av en konsulent tilknyttet Mixto? Vi setter deg gjerne i kontakt med en av våre dyktige konsulenter! Ta kontakt på kundeservice@mixto.no.

Vil du jobbe etter egen timeplan og spre entusiasme rundt Thermomix? Du er hjertelig velkommen til å bli med som Thermomix-konsulent i Mixto! Ta kontakt med oss for mer informasjon.

TM6 er en mer intuitiv, sømløs, sikker & inspirerende måte å lage mat på. Mer enn 20 apparater i en; hakking, høy temperatur, elting, dampende, og mer. TM6 har perfeksjonert nye og innovative moduser som høy temperatur, sous-vide, slow cooking og pisking. Cookidoo tilgang får du direkte på enheten, ingen Cook-key, ingen PC eller app nødvendig, automatisert synkronisering av alt Cookidoo innhold. Stor 6, 8 tommers skjerm, 16 GB minne. Nytt tilbehør for sikkerhetsbruk.

TM5 oppskrifter kan tilberedes med TM6. TM6- oppskrifter med automatiserte moduser er ikke kompatible med TM5.

TM6 tilbehør som kniv og bolle er ikke kompatible med TM5 og vice versa. Målebeger, silekurv, lokk og varoma kan brukes til TM5 og TM6.

Vi anbefaler alle eiere av Thermomix i Norge å registrere sin Cookidoo®-profil på den internasjonale Cookidoo® plattformen, Cookidoo.international. Her kan man velge Norge som land og norsk som språk. Man har også mulighet til å bytte til annet europeisk språk. Hvis du allerede har registrert deg på en annen Cookidoo®-portal innenfor Europa så trenger du ikke nødvendigvis å flytte kontoen din til den internasjonale plattformen. Har du derimot registrert konto i en annen region, for eksempel på den amerikanske Cookidoo.com, men ønsker heller å få Norge som land med norsk språk, så må du ta kontakt med oss på kundeservice@mixto.no for å få flyttet kontoen til Cookidoo.international. OBS! Gjør oppmerksom på at det må påregnes 1-2 uker for å få flyttet konto, da dette behandles av Vorwerk.

Med registrering på Cookidoo® mottar du prøveabonnementet Cookidoo®, som gir deg gratis tilgang til alt innholdet i Cookidoo® i 30 dager. Hvis du deretter bestemmer deg for å kjøpe og bruke Cook-Key® for din TM5, når du aktiverer Cook-Key® på Cookidoo® vil du automatisk motta gratis prøveabonnement Cookidoo® og har fri tilgang til Cookidoo® i seks måneder. Når du kjøper en TM6 og registrerer enheten på Cookidoo®, vil du automatisk motta gratis prøveabonnement for Cookidoo® og har fri tilgang i ytterligere 6 måneder. Etter det, kan du ha tilgang til Cookidoo® ved å kjøpe det årlige abonnementet på 36 EURO.

Etter du har kjøpt årsabonnement med Cookidoo vil det automatisk fornyes hvert år. Du mottar en beskjed om automatisk fornyelse 30 dager før abonnementet fornyes. Ved ønske om å avslutte Cookidoo medlemskapet, må dette gjøres senest 1 dag før automatisk fornyelsesdato.

Nei, TM6 kommer med noen oppskrifter klar til bruk. For å utforske Basic Cookbook trenger du ikke abonnement. For flere oppskrifter registrere deg på Cookidoo®.

For TM6 logger du inn med Cookidoo® konto direkte på din Thermomix. Maskinen og konto vil da automatisk synkroniseres. Innlogging og synkronisering forutsetter tilkobling til Wi-fi. Oversikt over tilgjengelige nettverk finnes under innstillinger -> Wi-fi. Velg nettverk som skal tilkobles, skriv inn passord og trykk «logg inn». I listen over Wi-fi nettverk vil status endres til «Connecting» og hvis tilkobling lykkes, vil status endres til «Connected». TIPS: Hvis det ikke er mulig å koble til nettverket, plasser din Thermomix TM6 ved siden av router for å maksimere signalstyrken. Når tilkoblingen er satt, vil Thermomix TM6 fungere med større avstander fra router. For TM5 kan cook-key aktiveres via Cookidoo® profil på pc, nettbrett eller mobil under ‘mine enheter’. Der kan cook-key aktiveres ved å skrive inn cook-key ID, som står på cook-key og klikke aktivere.

Registrer konto på cookidoo.international på pc, nettbrett eller mobil. Fyll inn epost-adresse, et passord og velg land. Etter denne registreringen, vil en bekreftelsesepost bli sendt til epost-adressen din. Da er det bare å klikke på «aktiver min konto» knappen og du har tilgang til Cookidoo.

Det er ikke mulig å laste ned Cookidoo-appen i norske app-butikker. Dersom du skal benytte Cookidoo på telefonen gjør du dette gjennom nettleseren. Cookidoo nettsiden kan enkelt lagres på startsiden på telefonen din for rask tilgang. For iPhone er fremgangsmåten slik: Gå inn på cookidoo.international -> Velg ikonet i midten nederst på skjermen (firkant med pil opp)->Bla nedover til du finner "Legg til på startside" -> Legg til. For Android er fremgangsmåten slik: Gå inn på Cookidoo.international -> Trykk på de tre prikkene øverst i høyre hjørne -> Legg til på startsiden -> Legg til.

Dette er de tilgjengelige modusene for TM6: Vekt, Turbo, Deig, Forhånds-rengjøring, Vannkoker, Blende, Slow Cook, Piske, Sous-vide, Fermentering, Høy temperatur, Karamellisering, Eggekoker, Jevnemodus og Riskoker.

Varomamodus er den høyeste temperaturen du kan bruke til manuell matlaging. 160° er kun integrert i Cookidoo® oppskrifter i veiledningsmodus. Bruk utenom dette er teknisk blokkert av sikkerhets grunner.

Deig modus kan brukes for å lage deiger, spesielt gjærdeiger og andre tunge deiger. Maksimal vekt er 1000g. Deig modus kan brukes til opptil 60 ° og 600 RPM hastighet. Bruk målebegeret når du bruker den til å unngå at ingrediensene spruter ut av miksebollen. Når du har tunge deiger kan du bruke slikkepott for bedre elting.

Hakk med høy hastighet opp til 10 700 rotasjoner per minutt. Turbo modus kan brukes til en kort hakking fra 0,5 – 2 sekunder med høyeste hastighet. Turbo kan brukes opptil temperaturen 60 °. Vennligst bruk målebegeret når du bruker Turbo for å unngå at ingrediensene spruter ut av miksebollen. Du kan bruke denne modusen for eksempel til å raspe parmesan, lage brødsmuler, kverne pepper eller sukker.

Veier i 1g intervaller. Vekt kan brukes inntil hastighet 4. Inntil 3 kg kan måles i én måling. 6 kg er den maksimale akkumulerte vekten som kan måles. Mål tilgjengelig i kg og oz.

Varm opp 100-1800 g vann mellom 37 ° (til for eksempel baby flasker) og 100 ° (til for eksempel te, pasta). OBS: Vennligst bruk målebegeret for å hindre at vannet koker over. Vannkoker er en modus som brukes til å varme opp vann, som alle andre vannkokere, ikke melk. Derfor bør det ikke forekomme at det koker over.

Å rengjøre Thermomix® er så enkelt som det er å lage mat med den. Hell maksimalt 1 liter vann og en liten dråpe vaskemiddel eller 50 g eddik i miksebollen og Thermomix® vil forhåndsrense seg selv. Hjelper også hvis kniven sitter fast (i slike tilfeller kan det ta opptil 1 time). OBS: Bruk målebegeret for å forhindre sprut og ikke bruk mer såpe enn indikert ellers vil skum komme ut av miksebollen. Modus for forhåndsrens av miksebollen gjør det mye enklere å rengjøre bollen. Alle individuelle deler kan vaskes i oppvaskmaskin, da de er laget av ikke-korroderbart materiale. Selve Thermomix kan enkelt rengjøres med en våt klut.

Med denne modusen kan du fermentere visse matvarer ved en konstant temperatur. Sett tiden opptil 12 timer i forveien med en temperaturen mellom 37-70 °. Denne modusen kan brukes til å gjære yoghurt eller gjære deig i Varoma fatet i et varmt miljø skapt av den varmere temperaturen i vannet i bollen. For å beskytte mot muligheten for rust, må saften av en halv presset sitron eller et teskje av vitamin C/askorbinsyre pulver tilsettes til vannet. Maks. 12 timer er tillatt så lenge oppskriftene i guidet cooking inkluderer askorbinsyre eller sitronsaft i miksebollen når gjæringen finner i sted i Varoma.

Puréer, supper, og smoothies alle er laget i denne modusen. Sett ingrediensene i bollen opp til maksimalt 2 kilo. Vennligst bruk målebegeret, for å hindre at ingrediensene spruter ut av bollen.

Denne modusen lar deg lage vakuum-pakket kjøtt, fisk og sjømat, grønnsaker eller frukt med en definert og konstant temperatur mellom 40-85 ° i opptil 12 timer. Resultatet vil bli saftig og mørt. Plasser kjøtt, fisk, grønnsaker (eller til og med sjokolade) i en vakuumpakket pose, plasser posen i kokekurven og dekk den med vann. Bruk målebegeret til å forhindre at ingrediensene spruter ut av miksebollen. For å beskytte mot muligheten for rust, må saften av en halv presset sitron eller en teskje av vitamin C/askorbinsyre pulver tilsettes til vannet.

Karamelliseringsmodus er kun tilgjengelig på TM6. Av sikkerhetsmessige grunner må man lage mat over 120 grader og inntil 160 grader, innen veiledningsmodusen (Guided Cooking). Det finnes mange karamelloppskrifter på Cookidoo.International. For eksempel karamellsaus, karamellpudding, honeycomb, karamellknekk, kjærlighet på pinne og andre søtsaker. Karamell lages på veldig høy temperatur. Det er derfor viktig å være forsiktig og passe på at karamellen ikke kommer i kontakt med huden før den er avkjølt.

Nei, fordi den høyest tilgjengelige temperaturen ikke er høy nok til å steke ingrediensene dine. Av sikkerhetsmessige årsaker er heller ikke denne bruken beregnet på TM6.

Hvis du sveiper til venstre på startskjermen, er du i modus skjermen og kan velge ønsket modus.

Alle Vorwerk-produkter oppfyller eksepsjonelt høye kvalitetsstandarder, og Thermomix ® er laget av premium rustfritt stål som er meget motstandsdyktig mot misfargning som følge av oksidasjon. Det er svært lite sannsynlig at din Thermomix®-bolle vil bli misfarget, men ikke umulig.

Maskinen må plasseres på et passende sted på kjøkkenet der underlaget er rent, flatt og stødig. La det være tilstrekkelig med avstand til kanten av arbeidsflaten. Hold din maskin tørr og ren til enhver tid. Det er spesielt viktig å holde området ved pinnene på undersiden av miksebollen og kontaktpunktet i maskinens hovedbase, ren og tørr. Pass på at det ikke kommer vann eller smuss inn i huset til hovedenheten. Hovedenheten skal aldri utsettes for væske. Den skal kun rengjøres med en tørr eller lett fuktig klut. Alle øvrige enkeltdeler (unntatt hovedenheten) kan rengjøres i oppvaskmaskinen. Plastdelene, og da særlig miksebollelokket og varomafatene, skal kun legges løst i den øverste oppvaskmaskinkurven, for å unngå deformering som følge av høyere varmepåvirkning og trykk fra overliggende gjenstander. Følg alltid mengdeanvisning som står beskrevet i dokumentasjon som følger maskinen (Basic Cookbook og Bruksanvisning), og som beskrevet i den Thermomixtilpassede oppskriften.

Ta vare på den digitale vekten og sensorene i føttene på din Thermomix. Når du skal flytte maskinen på benken eller lignende: - Thermomix må løftes rett opp og ned. Maskinen må aldri skyves frem og tilbake på arbeidsflaten. Dersom den flyttes på feil måte, kan føttene skades og vekten kan slutte å fungere. Når du tar i ingredienser: - ikke slå på miksebollens kanter med slikkepotten eller annet redskap for å få av rester og ingredienser under matlagingsprosessen (løft eventuelt miksebollen ut av hovedenheten før du gjør slår på kantene) - respekter begrensningen: Du kan veie 3 + 3 kg med denne vekten, altså max-vekten er på 6 kg

Ikke manipuler eller gjør forsøk på å åpne opp lukke armene manuelt. Dette gjelder selv om maskinen skulle henge seg opp, eller oppleves å åpne seg tregt. Dersom lukkearmene henger seg opp: Vent noen minutter før du slår maskinen av. Vent i ytterligere noen minutter før du slår maskinen på igjen. Under transport, uten at miksebollen er i transportmodus, sørg for å emballere og beskytte lukkearmene optimalt med bobleplast eller lignende.

Dette er en slitedel som er liten og skjør og må behandles varsomt. Sett miksebollen kontrollert i posisjon, og ut igjen.

Litt avhengig av hvor hardt eller lett man skrur på vrideren, vil den ha kortere eller lengre varighet. Pass spesielt godt på at smuss som måtte samle seg i vrideren rengjøres fortløpende.

Dersom man opplever at miksekniven knekker på selve aksen (det tynnes punktet), kan det indikere at bollen har vært fylt med innhold av konsistens og/eller mengde som har medført for hard motstand og muligens en blokkering. Av sikkerhetsmessige hensyn er maskinen innrettet slik at knivens akse blir det svakeste punktet ved denne type overbelastning. Således forhindres det at andre mye mer kostbare komponenter, for eksempel motoren, blir skadet . Miksekniven på Thermomix er designet for å kutte hard mat. Kniven er en av maskinens slitedeler som man må påregne å måtte bytte ut etter en viss tid. I gjennomsnitt varer kniven i ca 300 brukstimer. Jo mer du bruker den på hard mat, reduseres selvfølgelig knivens forventede levetid.

Slikkepotten kan brukes til å blande eller røre ingredienser i miksebollen mens motoren er i gang (gjennom hullet i lokket). Sett den inn fra toppen i bollen gjennom hullen i miksebollelokket. Sikkerhetsplaten på slikkepotten sikrer at den ikke kommer i kontakt med miksekniven. Dette betyr at du kan benytte slikkepotten gjennom lokket, mens du koker, rører eller hakker mat i din Thermomix. Du kan fjerne varm silekurv fra miksebollen ved å bruke kroken på slikkepotten. Plasser kroken på slikkepotten i hakket på silekurven. 1. Pass på at kroken sitter godt fast. 2. Fjern silekurven fra miksebollen ved å bruke håndtaket på slikkepotten. Du kan overføre silekurven til vasken for å la vann renne av. 3. Du kan fjerne slikkepotten ved å ta kroken ut av hakket. Dersom slikkepotten kommer i kontakt med en skarp gjenstand som for eksempel kniven i miksebollen eller annet, kan den få rifter og bli ødelagt.

Dersom din Thermomix får sprekker i dekselet/karosseriet ved at den for eksempel faller i bakken, blir tråkket på eller ikke blir varsomt transportert, er det nødvendig å bytte delen/delene som er sprukket. Sprekker kan gjøre at maskinen ikke fungerer optimalt og kan resultere i at andre deler blir ødelagt.

Thermomix TM6 blir kontinuerlig forbedret. Det er derfor viktig å alltid installere nye programvareoppdateringer på din Thermomix TM6. Programvareoppdateringer er nødvendig for feilretting, nye funksjoner og for at din maskin skal fungere best mulig. Når en ny programvareoppdatering er tilgjengelig, vil du motta en melding på din Thermomix TM6. Dersom du ønsker å søke etter og installere nye oppdateringer kan du gjøre dette under «Innstillinger» på maskinen.