fbpx

FAQ

Thermomix® kombinerer funksjonene til mer enn tolv kjøkkenmaskiner i en maskin og kan veie, mikse, kutte, kverne, kna, blande, steame, koke, piske, varme opp, røre og emulgere. Enten om du skal lage daglig måltider for familien, lage en snack til deg selv en gang iblant eller skjemme bort gjester med flotte oppskrifter – med Thermomix®, så kan alt gjøres på et blunk. Spekteret går fra å koke egg og lage salat dressinger til pesto, steamet fisk, risotto, likør eller iskrem. Mangler du melis eller vanilje sukker? Eller glemte noen å kjøpe buljong? Det er ingen problem, for Thermomix® kan lage disse tingene også! Den kan også brukes til å knuse is, kna brød og kake deig eller mikse forfriskende smoothies og shakes. Det er en god grunn til at Thermomix® har syv millioner entusiastiske brukere og er den mest populære kjøkkenmaskin av sin type i verden.

Det korte svaret er at du kan lage mat veldig fort og ekstremt enkelt. Konseptet til Thermomix® er basert på en perfekt kombinasjon av sofistikert, intelligent teknologi og tilpassede oppskrifter som er skreddersydde til Thermomix® for garantert suksess. De finnes i de mange Thermomix® kokebøkene, oppskrift heftene, kunde magasiner og på Thermomix® oppskrifts plattform. Alle som følger instruksene og mengder er sikker på å oppnå ønsket resultat.

Thermomix® er den ideelle løsningen for enhver livsstil. Takket være dens allsidighet og mulige applikasjoner, kan den brukes på en rekke måter. Foreldre som lager mat til seg selv og sine familier hver dag opplever den som en raskt og ukomplisert kjøkkenassistent som sparer tid og hjelper dem til å lage ferske og sunne måltider. Folk som vil lære seg å lage mat drar nytte av at den opererer uavhengig og, selvfølgelig, fra oppskrifter med garantert suksess, som forenkler matlaging. Flere brukere har vokst fra amatør kokker til smarte verter takket være Thermomix®. Lidenskapelige hobby kokker er også inspirert av de mange kulinariske herlighetene og begynner ofte å eksperimentere med Thermomix® selv for å oppdage helt nye retter. Til og med profesjonelle og gourmet kokker, som er avhengige av konsekvent perfekte resultater, stoler på Thermomix®. De bruker den når de har behov for den under deler av mattilberedningen eller for spesielle retter.

Oppfinnelsen av Thermomix® for 50 år siden var en revolusjon, fordi en kjøkkenmaskin med så mange funksjoner som ene og alene kunne ta hånd om nesten alle steg i mat tilberedning var utenkelig. Thermomix® er ansett som den originale multi-funksjonelle kjøkkenmaskinen for en god grunn. I dag går denne revolusjonerende maskinen et steg videre og blir kontinuerlig utviklet når det gjelder både dens teknologiske evner og Vorwerk sin unike og omfattende service pakke, som inkluderer tusenvis av skreddersydde oppskrifter. Thermomix® kunder er utstyrt med personlig support og en demonstrasjon av alle funksjoner fra lokale konsulenter før kjøp. Etter de har kjøpt sin Thermomix®, fortsetter kundene å motta individuell support, får detaljert introduksjon i maskinen, har mange muligheter til å sammenligne notater med eksperter og likesinnede og kan søke informasjon, ideer og verdifulle tips både i person og på nett.

Alt tilbehør er inkludert i Thermomix® grunnleggende maskinvare. Dette sparer plass på kjøkkenet og reduserer behovet for flere boller, kasseroller og servise, samt innsats mens man lager mat. Tilbehøret inkluderer Varoma fat for steaming, som gjør det mulig å enkelt bevare vitaminer i ferske ingredienser og lage magre måltider. Det er en kokekurv for side retter som ris, poteter eller grønnsaker og for siling av fruktjuicer. Mousse, krem eller eggehviter kan piskes med sommerfuglvispen, som enkelt kan festes til kniven. Utover dette er det ingen individuelle deler som er nødvendig for å bruke hele spekteret av funksjoner. Hele maskinen er designet med kvalitet og effektivitet i bakhodet -tetningspluggen til lokket på miksebollen kan til og med brukes som et målebeger!

Thermomix® kunder kan ta i bruk et unikt, omfattende og mangfoldig utvalg av oppskrifter. Utvalget finnes i de mange Thermomix® kokebøkene, oppskriftsheftene og på den nye Thermomix® oppskriftsplattformen, som alle gjør det enkelt å ha en balansert diett. De som liker å diskutere sine erfaringer eller vil dele oppskrifter kan møte andre på lokale matlagingskurs eller kontakte medlemmer av den nettbaserte fan basen via de offisielle samfunnssidene eller Facebook.

Thermomix® selges direkte fra Mixtos nettbutikk, shop.mixto.no. Å bli introdusert til Thermomix® av en konsulent gir muligheten til å bli kjent med de ulike funksjonene og finne ut hvordan man kan nyttiggjøre seg dem. Dette gjør at du som en potensiell kunde vil kunne dra nytte av personlige råd og veiledning, både før og etter ditt eventuelle kjøp av Thermomix®.

Å bestille en demo er den beste måten å oppdage Thermomix® på, helt gratis og uten forpliktelser. På Thermomix®-demo viser en av konsulentene våre deg Thermomix®. Der kan du gjøre deg kjent med alle apparatets funksjoner for å tilberede ulike smakfulle retter. Du og dine eventuelle gjester kan deretter nyte smaksprøver fra Thermomix® mens du lærer nyttige tips og triks for bruk av apparatet. Du kan også delta på et av våre matlagingskurs. Bare ta kontakt med din personlige konsulent. Du kan også bli kjent med Thermomix® i Mixtos showroom og samarbeidende demokjøkken.

TM6 er en mer intuitiv, sømløs, sikker & inspirerende måte å lage mat på. Den lar deg lage bedre måltider med mindre anstrengelse. Mer enn 20 apparater i en; hakking, høy temperatur, elting, dampende, og mer. TM6 har perfeksjonert nye og innovative moduser som høy temperatur, sous-vide, slow cooking og pisking. Cookidoo på enheten, ingen Cook-key, ingen PC eller app nødvendig, automatisert synkronisering av alt Cookidoo innhold. Stor 6, 8 tommers skjerm, 16 GB minne. Nytt tilbehør for sikkerhetsbruk.

TM5 oppskrifter kan tilberedes med TM6. TM6- oppskrifter med automatiserte moduser er ikke kompatible med TM5.

TM6 tilbehør som kniv og bolle er ikke kompatible med TM5 og vice versa. Målebeger, kurv, lokk og varoma kan brukes til TM5 og TM6.

Vi anbefaler alle eiere av Thermomix i Norge å registrere sin Cookidoo®-profil på den internasjonale Cookidoo® plattformen, Cookidoo.international. Her kan man velge Norge som land og norsk som språk. Man har også mulighet til å bytte til annet europeisk språk. Hvis du allerede har registrert deg på en annen Cookidoo®-portal innenfor Europa så trenger du ikke nødvendigvis å flytte kontoen din til den internasjonale plattformen. Har du derimot registrert konto i en annen region, for eksempel på den amerikanske Cookidoo.com, men ønsker heller å få Norge som land med norsk språk, så må du ta kontakt med oss på kundeservice@mixto.no for å få flyttet kontoen til Cookidoo.international. OBS! Gjør oppmerksom på at det må påregnes 1-2 uker for å få flyttet konto, da dette behandles av Vorwerk.

Med registrering på Cookidoo® mottar du prøveabonnementet Cookidoo®, som gir deg gratis tilgang til alt innholdet i Cookidoo® i 30 dager. Hvis du deretter bestemmer deg for å kjøpe og bruke Cook-Key® for din TM5, når du aktiverer Cook-Key® på Cookidoo® vil du automatisk motta gratis prøveabonnement Cookidoo® og har fri tilgang til Cookidoo® i seks måneder. Når du kjøper en TM6 og registrerer enheten på Cookidoo®, vil du automatisk motta gratis prøveabonnement for Cookidoo® og har fri tilgang i ytterligere 6 måneder. Etter det, kan du ha tilgang til Cookidoo® ved å kjøpe det årlige abonnementet på 36 EURO.

Nei, TM6 kommer med noen oppskrifter klar til bruk. For flere oppskrifter registrere deg på Cookidoo® for å utforske Basic Cookbook (ingen abonnement nødvendig).

For TM6 logger du inn med Cookidoo® konto direkte på din Thermomix. Maskinen og konto vil da automatisk synkroniseres. Innlogging og synkronisering forutsetter tilkobling til Wi-fi. Oversikt over tilgjengelige nettverk finnes under innstillinger -> Wi-fi. Velg nettverk som skal tilkobles, skriv inn passord og trykk «logg inn». I listen over Wi-fi nettverk vil status endres til «Connecting» og hvis tilkobling lykkes, vil status endres til «Connected». TIPS: Hvis det ikke er mulig å koble til nettverket, plasser din Thermomix TM6 ved siden av router for å maksimere signalstyrken. Når tilkoblingen er satt, vil Thermomix TM6 fungere med større avstander fra router. For TM5 kan cook-key aktiveres via Cookidoo® profil på pc, nettbrett eller mobil under ‘mine enheter’. Der kan cook-key aktiveres ved å skrive inn cook-key ID, som står på cook-key og klikke aktivere.

Registrer konto på cookidoo.international på pc, nettbrett eller mobil. Fyll inn epost-adresse, et passord og velg land. Etter denne registreringen, vil en bekreftelsesepost bli sendt til epost-adressen din. Da er det bare å klikke på «aktiver min konto» knappen og du har tilgang til Cookidoo.

Dette er de tilgjengelige modusene for TM6: Vekt, Turbo, Deig, Forhånds-rengjøring, Vannkoker, Blande, Slow Cook, Pisk, Sous-vide, Fermentering, Høy temperatur, Karamellisering.

Varoma modus er den høyeste temperaturen du kan bruke til manuell matlaging. 160° er kun integrert i Cookidoo® guidede oppskrifter som er en del av TM6 modusene. Bruk utenom dette er teknisk blokkert av sikkerhets grunner.

Deig modus kan brukes for å lage deiger, spesielt gjær deiger og andre tunge deiger. Maksimal vekt er 1000g. Deig modus kan brukes til opptil 60 ° og 600 RPM hastighet. Bruk målebegeret når du bruker den til å unngå at ingrediensene spruter ut av miksebollen. Når du har tunge deiger kan du bruke slikkepott for bedre elting.

Hakk med høy hastighet opp til 10 700 rotasjoner per minutt. Turbo modus kan brukes til en kort hakking fra 0,5 – 2 sekunder med høyeste hastighet. Turbo kan brukes opptil temperaturen 60 °. Vennligst bruk målebegeret når du bruker Turbo for å unngå at ingrediensene spruter ut av miksebollen. Du kan bruke denne modusen for eksempel til å raspe parmesan, lage brødsmuler, kverne pepper eller sukker.

Veier i 1g intervaller. Vekt kan brukes inntil hastighet 4. Inntil 3 kg kan måles i én måling. 6 kg er den maksimale akkumulerte vekten som kan måles. Mål tilgjengelig i kg og oz.

Varm opp 100-1800 g vann mellom 37 ° (til for eksempel baby flasker) og 100 ° (til for eksempel te, pasta). OBS: Vennligst bruk målebegeret for å hindre at vannet koker over. Vannkoker er en modus som brukes til å varme opp vann, som alle andre vannkokere, ikke melk. Derfor bør det ikke forekomme at det koker over.

Å rengjøre Thermomix® er så enkelt som det er å lage mat med den. Hell maksimalt 1 liter vann og en liten dråpe vaskemiddel eller 50 g eddik i miksebollen og Thermomix® vil forhåndsrense seg selv. Hjelper også hvis kniven sitter fast (i slike tilfeller kan det ta opptil 1 time). OBS: Bruk målebegeret for å forhindre sprut og ikke bruk mer såpe enn indikert ellers vil skum komme ut av miksebollen. Modus for forhåndsrens av miksebollen gjør det mye enklere å rengjøre bollen. Alle individuelle deler kan vaskes i oppvaskmaskin, da de er laget av ikke-korroderbart materiale. Selve Thermomix kan enkelt rengjøres med en våt klut.

Med denne modusen kan du fermentere visse matvarer ved en konstant temperatur. Sett tiden opptil 12 timer i forveien med en temperaturen mellom 37-70 °. Denne modusen kan brukes til å gjære yoghurt eller gjære deig i Varoma fatet i et varmt miljø skapt av den varmere temperaturen i vannet i bollen. For å beskytte mot muligheten for rust, må saften av en halv presset sitron eller et teskje av vitamin C/askorbinsyre pulver tilsettes til vannet. Maks. 12 timer er tillatt så lenge oppskriftene i guidet cooking inkluderer askorbinsyre eller sitronsaft i miksebollen når gjæringen finner i sted i Varoma.

Puréer, supper, og smoothies alle er laget i denne modusen. Sett ingrediensene i bollen opp til maksimalt 2 kilo. Vennligst bruk målebegeret, for å hindre at ingrediensene spruter ut av bollen.

Denne modusen lar deg lage vakuum-pakket kjøtt, fisk og sjømat, grønnsaker eller frukt med en definert og konstant temperatur mellom 40-85 ° i opptil 12 timer. Resultatet vil bli saftig og mørt. Plasser kjøtt, fisk, grønnsaker (eller til og med sjokolade) i en vakuumpakket pose, plasser posen i kokekurven og dekk den med vann. Bruk målebegeret til å forhindre at ingrediensene spruter ut av miksebollen. For å beskytte mot muligheten for rust, må saften av en halv presset sitron eller en teskje av vitamin C/askorbinsyre pulver tilsettes til vannet.

Med denne modusen kan du lage din egen honeycomb, karamellknekk, karamell, kjærlighet på pinne og andre søtsaker. Avhengig av temperaturen vil du ende opp med for eksempel sirup, myk karamell, nougat, fløtekaramell eller flytende karamell.

Nei, fordi den høyest tilgjengelige temperaturen ikke er høy nok til å steke ingrediensene dine. Av sikkerhetsmessige årsaker er heller ikke denne bruken beregnet på TM6.

Hvis du sveiper til venstre på startskjermen, er du i modus skjermen og kan velge ønsket modus.

Alle Vorwerk-produkter oppfyller eksepsjonelt høye kvalitetsstandarder, og Thermomix ® er laget av premium rustfritt stål som er meget motstandsdyktig mot misfargning som følge av oksidasjon. Det er svært lite sannsynlig at din Thermomix®-bolle vil bli misfarget, men ikke umulig.